Patikointi ja muu kesäliikunta

Kuusan kylä on ylpeä luonnostaan. Kylää halkova mahtava koski on ehkäpä kylän tunnetuin nähtävyys. Kosken lisäksi Kuusa tunnetaan myös luontopoluistaan, joiden varrella on kenen tahansa käytettävissä olevia levähdyspaikkoja ja laavuja. Lisätietoa löytyy Kuusan kylän nettisivulla.

Laukaan kunnan ulkoilureitit palvelevat lenkkeilijöitä ympäri vuoden.  Reittien varrella oleville levähdyspaikkojen laavuille ja kodille voi tehdä kesäisin vaikkapa perheen/ystävien kanssa pienimuotoisen elämysretken ja nauttia luonnosta. Lisätietoja löytyy täältä: Laukaan kartat – Visit Laukaa

Muita omatoimisia kesäliikuntamuotoja ovat esim. erilaiset pallopelit, joita voit harrastaa vaikkapa läheisen Kuusan koulun kentällä, jossa hyvin tilaa jalkapallolle sekä myös uusi Beach Volley-kenttä sekä ulkokoripallon peluumahdollisuus. Kentän laidalla on myös ulkokuntoilulaitteisto.

Lähistöltä löytyvät myös Peurungan laajat liikuntamahdollisuudet. Mainitsematta ei voi jättää myöskään n. 15 km päässä sijaitsevaa Hitonhauta-luontokohdetta
Hitonhauta on jylhä jääkauden jäljiltä syntynyt, noin 800 metriä pitkä ja 30-40 metriä leveä rotkolaakso ja upea retkeilykohde.